Vår miljösmarta flytt

Vår miljösmarta flytt

För ett halvår sedan gick det stora lasset till vårt nya kontor och lager på över 5000 m2. Hela kontoret, köket samt lagret är självklart inrett med 100% återbrukade möbler, med allt ifrån kaffekoppar till pallställage. När många flyttar sitt kontor kommer det inte ens på tal att handla återbrukat, utan man vill ha en nystart med nya möbler. Viktigt att då komma ihåg är att återbrukade möbler indirekt är nya möbler, åtminstone för er. Vi är ett levande bevis på det! De nygamla möbler har gett RAFZ en rejäl nystart med massa ny energi och nya mål, samtidigt som vi gjort planeten en stor tjänst.

Genom att använda återbrukade skrivbord och kontorsstolar har vi sparat över 780 kg CO2e på endast två möbeltyper. Alla skåp på kontoret har sparat in över 700 kg CO2e och vår matplats över 200 kg CO2e. Dessa möbler har tillsammans sparat in hela 1,68 ton CO2e vilket motsvarar mängden utsläpp från en buss som åkt 3100 mil, vilket är mer än halva varvet runt jorden. Ha då i åtanke att detta dessutom bara är en bråkdel av alla återbrukade möbler vi inrett med och endast en liten del av den enorma mängd CO2e som vi sparat in genom det miljövänliga valet av möbler. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för att nå en grönare morgondag!

Förutom den begagnade inredningen har vi även följt Naturskyddsföreningens guide för ett miljövänligt kontor. Läs hela Naturskyddsföreningens guide här eller vår sammanfattade version som ni hittar här.

Tänk på att alltid källsortera och använd endast miljömärkta rengöringsprodukter, mat och papper. Håll utkik efter bland annat dessa märkningarna på produkterna:

Pedagogisk planering i Skolbanken: Hemkunskap - märkning av varor

En annan utmärkt idé som vi har på alla toaletter är rörelsesensorer kopplade till belysningen för att inte dra onödig el i utrymmen där ingen vistas. Det är mycket viktigt att alltid stänga av alla eldrivna maskiner när man går hem för dagen, kom ihåg att standby-läge inte räcker.

Tillbaka till alla artiklar

sv_SESwedish
X