En hållbar revolution: RAFZ SHOWROOM

En hållbar revolution: RAFZ SHOWROOM

En hållbar revolution- Vår resa med återbrukade möbler RAFZ Showroom

I en värld där hållbarhet blir allt viktigare, söker företag och konsumenter efter innovativa sätt att minska sin miljöpåverkan. En trend som har vuxit i popularitet är återbruk och återvinning. Genom att omvandla gamla föremål till något nytt och användbart, kan vi minska avfallet och bevara värdefulla resurser.

Hos oss på RAFZ Kontorsmöbler har vi tagit detta koncept till hjärtat genom att inreda RAFZ showroom på ett hållbart vis, enbart med återbrukade möbler.  
Det är här som ni har möjlighet att kunna se, testa och få en känsla för hur möblerna ser ut i verkliga miljöer och inspireras.  I detta blogginlägg kommer vi att utforska vårt showroom och berätta om vår resa mot en mer hållbar framtid.

Vår vision om hållbarhet

Redan från RAFZ inledning hade vi en vision om att vara en del av den hållbara revolutionen. Vi ville visa att återbrukade möbler kan vara lika vackra, funktionella och stilrena som helt nya möbler. Genom att välja återbruk minimerar vi mängden avfall och energi som går åt för att producera nya möbler. Vi ville även inspirera våra kunder och besökare att överväga återbruk som ett alternativ till traditionell konsumtion.

För att skapa vårt showroom har vi samarbetat med olika lokala återbruksinitiativ.  Detta i form av secondhandbutiker, välgörenhetsorganisationer, privata säljare såväl som företagsledare, för att hitta möbler som kunde passa våra estetiska och funktionella krav. Genom att samarbeta med dessa organisationer kunde vi också stödja deras insatser för att minska avfallet och ge gamla möbler ett nytt liv.

Inspirerande möbler med karaktär

En av de mest spännande aspekterna med återbrukade möbler är att de har en egen historia och karaktär. I vårt showroom kan besökarna upptäcka möbler som har levt ett tidigare liv och har fått nya möjligheter att stråla igen. Varje möbel berättar sin egen historia och skapar en härlig atmosfär.

Att främja medveten konsumtion

Genom att inreda vårt showroom enbart med återbrukade möbler vill vi främja medveten konsumtion. Vi vill visa att det finns alternativ till att köpa nytt hela som blivit en vana.
-Genom att välja återbruk kan man få högkvalitativa möbler till lägre kostnad samtidigt som man minskar sin miljöpåverkan.

Vi uppmuntrar även besökare att tänka på hur de kan förlänga livscykeln för befintliga möbler genom att reparera, återanvända eller byta med andra.
Vårt showroom fungerar inte bara som en inspirerande plats för att visa upp återbrukade möbler, det fungerar även som en mötesplats för att skapa en dialog och sprida medvetenhet.

Vi har som målsättning att här framöver ordna med regelbundna evenemang, workshops och föreläsningar för att engagera våra besökare och inspirera dem att ta hållbara val i sitt eget liv.

RAFZ showroom, är inte bara en visuell upplevelse utan en symbol för vår strävan att skapa en mer hållbar framtid. Genom att välja återbruk visar vi att stil och kvalitet inte behöver offras för att minska vår miljöpåverkan. Vi hoppas att vårt showroom inspirerar fler att utforska möjligheterna med återbruk och ta små steg mot hållbar konsumtion. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad för vår planet.

Spårningen av vår CO2e-reduktion: Hur många kilogram har vi sparat genom att inreda med återbrukade möbler?

Totalt: Uppskattingsvis 5 690 kg C02e, Vad motsvarar detta?

5 690 kg CO2e kan jämföras med olika konkreta exempel på koldioxidutsläpp för att ge en bättre uppfattning om dess omfattning. Här nedan finner du några exempel:

 • Färdmedel:
  Enligt EPA (Environmental Protection Agency) i USA släpper en genomsnittlig bensinbil ut ungefär 2,3 kg CO2e per körda mil. Motsvarar alltså att köra ungefär 2 478 mil med en genomsnittlig bensinbil.

 • Uppvärmning av hus:
  Ett genomsnittligt hus i USA släpper ut cirka 8,8 ton CO2e/år för uppvärmning. Vilket således motsvarar nästan sex månaders uppvärmning.

 • Flygresor:
  Enligt International Civil Aviation Organization (ICAO) släpper ett genomsnittligt passagerarflygplan ut cirka 115 gram CO2e per passagerarkilometer. Vilket motsvarar att flyga ungefär 49 478 kilometer, vilket är ungefär 1,2 varv runt jorden på ekvatorn.

 • Koldioxidutsläpp från matproduktion:
  Enligt en studie publicerad i tidskriften Nature släpper en genomsnittlig kosthållning ut cirka 3,3 ton CO2e per år. Vilket motsvarar utsläppsminskningar från nästan två års matproduktion för en person som äter en genomsnittlig kosthållning.

 • Kompostering:
  Genom att kompostera organiskt avfall istället för att skicka det till deponi eller förbränning kan man minska metanutsläpp, vilket är en potent växthusgas. Enligt Environmental Protection Agency (EPA) kan kompostering minska utsläppen med upp till 0,5 kg CO2e per kilo matavfall. Vilket kan motsvara att kompostera cirka 11 380 kilo matavfall.

 • Förnybar energiproduktion:
  Genom att investera i förnybara energikällor som sol- eller vindkraft kan man minska beroendet av fossila bränslen och därmed minska utsläppen. En genomsnittlig solpanel producerar ungefär 100 gram CO2e per kilowattimme över sin livslängd. Vilket motsvarar att producera ungefär 56 900 kilowattimmar förnybar energi genom solpaneler.

  Det är viktigt att komma ihåg att utsläpp kan variera beroende på olika faktorer. Det är viktigt att arbeta för att minska vårt klimatavtryck genom att minska vår konsumtion, använda resurser effektivt och välja mer hållbara alternativ.

  -Varför vara fyrkantig när du kan tänka cirkulärt?

  Tillbaka till alla artiklar

  sv_SESwedish
  X