Co2e-Resultat 2022

Co2e-Resultat 2022

Det gångna året

Under 2022 har vi tillsammans med våra fantastiska kunder skonat vår planet från 387 715 kg CO2e-utsläpp. Detta har möjliggjorts tack vare era miljösmarta köp hos oss på RAFZ Kontorsmöbler.
Visste du att redan vid köp av ett (!) höj-och sänkbart elskrivbord, sparar du hela 100 kg CO2e.
Eller att en nyproducerad fåtölj ger upphov till strax över 55 kg utsläpp av Coe2 och närmare 144 kg totalt avfall. Om du väljer att handla en återbrukad fåtölj blir påverkan istället endast omkring 3 kg Coe2-utsläpp och inget avfall. Klimatpåverkan minskar därmed med 96 % vid inköp av en återbrukad fåtölj kontra en nyproducerad. Du kan med andra ord köpa 24 (!) st begagnade fåtöljer för samma klimat- & miljöpåverkan som en ny.
-Tänk då i dessa sammanhang,  hur mycket du kan värna om miljön genom att inreda hela ditt kontor med möbler från oss.

Det glädjer oss därför djupt att insikten kring vår miljöpåverkan till följd av våra aktiva val ökar och att fler alltjämt söker att handla återbrukat i första hand.  

År 2022 har vi totalt sparat 387 715 kg CO2e = 38,8 varv runt jorden, vilket ger ett snitt om 32 300 kg / månad

Utsläpp vi tillsammans sparat genom att återbruka möbler under 2022, motsvarar ungefär en biltur som sträcker sig hela 38,8 varv runt jorden. I andra siffror motsvarar det utsläppet från odling och skörd av 484 644 kg ris. Skulle man istället  försöka att fylla all CO2e  i flyttkartonger, så skulle det kräva ca 2,5 miljoner kartonger!

Vår vision för framtiden

På RAFZ ser vi positivt på framtiden och kommer fortsätta att lobba för att mindre möbler slängs och att fler möbler återbrukas. Vi hoppas att, med ert fortsatta stöd och vårt växande gröna arbete,  kunna vara med och bidra till att vi når miljömålen kommande år framåt och blickar mot 2023 med optimism och förhoppning om att öka tidigare års miljöbesparingar. 

Vi på RAFZ tror starkt på att man är starkare tillsammans. Varför vi hoppas att alla våra befintliga såväl som framtida kunder vill följa med på vår miljöresa. 

Ung energi och stark vilja tar oss, tillsammans med våra kunder och samarbetspartners, fram på resan mot en grönare morgondag. Vår vision är att skapa framtidens arbetsplatser med nutidens kontorsmöbler med hänsyn till jordens resurser.

Källa:
https://zeromission.se/vad-ar-ett-ton-koldioxid-egentligen/
https://www.naturskyddsforeningen.se/ 

Tillbaka till alla artiklar

sv_SESwedish
X