Vad är tysta rum?

Vad är tysta rum?

Vad är tysta rum? Bild: Vitra Alcove Soffa

Vad är tysta rum? Precis som namnet avslöjar är tysta rum designade för att vara tysta och absorbera ljud. Dessa passar utmärkt i öppna kontorslandskap för att skapa avskildhet och ökad koncentration. De finns i många olika varianter och storlekar beroende på syfte, både tysta rum som är skapade för 1 person för de känsliga telefonsamtalen, och de större varianterna för möjlighet till ostörda möten, ofta utrustade med soffor och eluttag.

För hälsans skull

Hälsa och produktivitet går hand i hand. Medarbetarna mår bättre och produktionen ökar när man inte konstant blir påverkad av buller och ljud. Även risken för hälsoproblem som huvudvärk och tinnitus minskar drastiskt. Tysta rum är en investering på alla vis.

Fördelar:

Ökad kreativitet och koncentration.

Jobba utan att bli störd, eller störa andra.

Prata i telefon eller videosamtal ostört.

Inga onödiga bakgrundsljud vid inspelningar.

Kan användas för känsliga samtal när inte alla bör höra.

Förhindrar buller som kan orsaka nedsatt hörsel.

 

Hur fungerar tysta rum?

Tysta rum är skapade av ljudabsorberande fyllning som gör att de absorberar både utgående och ingående ljudvågor. De är vanligt att de är skapade av ljuddämpande MDF och ljudabsorberande polyester eller polyeter som tillsammans minskar ljudnivåerna i rummet. Främst fungerar de som en fridfull stund av ro och tystad.

Tillbaka till alla artiklar

sv_SESwedish
X