Vilken konferensstol ska vi välja?

Vilken konferensstol ska vi välja?Vad ska rummet användas till? 

Initialt bör ni göra en behovsanalys av lokalen. Oberoende av vilket typ av rum ni ska placera konferensstolen i, om det så är ett mötesrum, en enklare klassrumssittning eller ett konferensrum så gäller det att förstärka den gynnsamt inställda sidan hos deltagaren. Det är viktigt att rummet är såväl välplanerat som ändamålsbekvämt. Det bör finnas en balans mellan estetik och funktion.

Varför estetik tänker ni då

När ni väljer design på konferensstolar eller inventarier generellt för kontoret bör ni tänka på vad ni vill signalera. Ni kan välja att inreda med “brandade” kulörer för att stärka företagets grafiska profil, men kan också välja om ni önskar ge ett striktare intryck med raka linjer eller kanske satsa på en mer lekfull känsla med mjukare former på möblerna.

Konferensrum 

En konferens tenderar att pågå under en längre tid. För att kunna bevara fullt fokus krävs det en mjukare stoppad konferensstol, helst med armstöd. En fördel är även om konferensstolen har en snurrfunktion som underlättar att samtala och diskutera med varandra. Risken är att era kollegor slutar lyssna om stolen är obekväm.

Mötesrum

Om det är någon gång det estetiska kan prioriteras är det under möten som pågår under kortare perioder. Det kan exempelvis vara om man bjuder in personal eller chefer från andra företag och vill förmedla att ni är professionella, seriösa och samtidigt visa vilka ni är genom er inredning. Då kan det faktiskt vara en fördel att prioritera det estetiska framför funktionalitet. 

Klassrum

En klassrumsmiljö på kontoret har oftast inte bara ett användningsområde. Det ska vara flexibelt och kunna anpassas efter ändamålet vilket gör stolarna till en viktig aspekt. I den här miljön är det praktiskt om stolarna är stapelbara och slitstarka eftersom de ofta flyttas runt mycket beroende på avsedd användning.

Du hittar massor av fina alternativ här, som passar alla tillfällen

Tillbaka till alla artiklar

sv_SESwedish
X